Carti citite:2011

  • Iubire etc. (Julian Barnes)
  • Consultatia (Laurent Seksik)
  • Codul lui Davinci (Dan Brown)
  • Ascensor spre esafod (Noel Calef)

joi, 27 noiembrie 2008

Azi am murit


Datorita durerilor ce nu-mi dadeau pace, am hotarat sa plec de la ultimile 2 ore( de scoala).Mi-am luat geaca, ghiozdanul si m-am indreptat spre iesirea din clasa.Anevoios am reusit sa ies din curtea scolii pana la trecere atintindu-mi privirea pe partea opusa a drumului, partea opusa fiind continuarea drumului de la scoala pana acasa.
Traversai soseaua fara a ma atentiona la masiniile care treceau in graba.Traversam usor grabit si atenta doar la durerea ce o simteam, observand doar scartaitul rotilor masii care a pus frana brusc si oamenii ce ma priveau uimiti.
Imi continuai drumul, unicul meu scop era de a ajunge acasa cat ami repede cu putinta.
In fata blocului un grup de vecini dezbateau nu stiu ce problema aparuta, i-am salutat dar erau prea ocupati in problema lor pentru a-mi mai raspunde.Usa blocului am deschiso fara a sa fi fost nevoita sa apelez la cartela si nici la interfon, era deschisa.In timp ce urcam scarile imi cautam cheile in buzunarul drept al blugilor, le gasii si deschisei usa dintr-o singura miscare.
Am intrat, holul era usor luminat de lumina palida ce iesea printre crapaturile usii inchise a bucatariei.
In bucatarie era mama care vorbea la telefon.M-am descaltzat, am pus geaca in cuier iar ghiozdanul l-am dus in camera mea.Dupa lasarea acestuiea am hotarat sa o instintez pe mama de sosirea mea asa devreme 11:30 acasa.
Am deschis usa, am pasit incet si ma asezai pe canapea asteptand sa termine conversatia. Mama isi continua linistita conversatia cu unchii mei care ma sunasera pentru a-mi ura la multi ani desi ieri fusese ziua mea.
Nu eram atenta la conversatia lor pentru ca inca de mica mi s-a spus sa nu ma amestec in discutiile adultilor, dar mi-a acaparat atentia "fata e la scoala...da, da am sa-i urez la multi ani din partea voastra"...mama vorbea si privea parca prin mine.
Mii de amintiri din trecut mi-au revenit in minte facandu-ma sa vad din ce in ce mai intetosat pana ce o pata alba, luminoasa imi acoperii ochii.
Ce se intamplase?
Am incercat sa fac o mica analiza a evenimentelor pentrecute astazi si mi adusei aminte ca la trecere, soferului nu-i mergeau franele, se opreasise pe zebra trecerii de pietoni iar de fapt acei oameni, priveau ingroziti spre fiinta acea pusa la pamant.
Da stiu.
azi am murit...

3 comentarii:

Anonim spunea...

naspa si cu durerile astea. frumos scrii. sau cel putin am impresia asta. stiu ca a fost ziua ta, dar am fost ocupat ... asa ca imi cer scuze pt intarzierea cu care iti spun la multi ani de ziua ta, desi poate ar fi mai frumos sa iti zic sa ramai tanara mereu, inconjurata de prieteni si iubit, de dragoste, in jurul unui foc de tabara, la lumina si caldura flacarilor ros-galbene sa te bucuri de fiecare clipa pe care viata ti-o ofera. sau cum e noul meu format: relaxe, you have plenty of time. LA MULTI ANI. ai grija de tine si nu lasa durerea sa te invinga. imi permiti sa iti spun: multi pupici de ziua ta, iar mie multe sticle de vin pe care sa le golim celebrand frumoasa ocazie a sarbatorii inca unei toamne.

Anonim spunea...

xoxo, o remarca si o vorba pe care am publicat intr-un ziar cu ceva timp in urma referitor la iubire
"a iubi inseamna poate a lumina partea cea mai frumoasa din noi"

Anonim spunea...

This is the Closest thing to crazy!! :) frumoasa povestea, frumoasa melodia, trebuie puse pe repeat...

in fiecare zi traim povesti care au mai multe variante de povestit. lucky us, cu lumina pe partea cea mai frumoasa din noi.